Etiketter

, , ,

Äntligen är den här, måndagen den 3 september, tänk vad alla älgjägare har väntat på detta datum, åtminstone i norra Sverige. Många husmödrar väntar också, på att stycka, förpacka, mala kött, skrapa ben och att få räta på sina trötta ryggar. Det är klart, lite viltkött i frysen är inte helt fel. För egen del har det varit en härlig dag med fint och soligt väder, och långpromenad med hunden. Så lång att han var tvungen att sova ett par timmar efteråt. Däremot har jag inte hört något pang, pang från skogen.

Hälge lever speciellt farligt i år, kanske är det därför han håller sig undan. Varför, jo Rolf studerade älgens beteende i våras, lagt ner mycket tid för att tänka sig in i hur älgen tänker och reagerar.

Lars Mortimer har ju skrivit många bra böcker i detta ämne och efter vad jag förstått är det många jägare som tycker det är en berikande litteratur. Efter ett antal böcker tror jag Rolf vet hur Hälge tänker, frågan är vem av dem som är smartast denna jaktsäsongen.

Annons