Etiketter

, , , , ,

Maten i Siem Reap var i mitt tycke väldigt god, Saigon kommer nog snäppet efter. När det gäller utseende var det nog lika. Variationer finns det både när det gäller meny och restauranger. Personligen är jag av den åsikten att man skall äta från det inhemska köket för att få en riktig bild av hur maten skall smaka. Det sägs ju att man skall äta på de matställen där lokalbefolkningen äter, då är man garanterad god och vällagad mat.

Den här kvällen valde vi ett mellanting. Saigon Deli ett trevligt ställe mitt i centrum men ändå lugnt och skönt.

Restaurangen är öppen och delvis under tak, gröna belysta träd och lite trafik som föströelse om man vill ha det.

Friterat fläskkött med stark sås och ris, smakade bra tallriken blev tom.

Friterad wokad kyckling verkade gott så det blev en portion av det, OK gott men nästan lika mycket kvar på tallriken efteråt. Kycklingen bestod mest av skinn, ben och brosk. Det blir så när man hackar hela kycklingen i små bitar, vi är ju vana att ta bort exempelvis fileerna  och laga dem för sig. Så gör man inte här.

Vårrullar med glasnudlar är däremot ett säkert kort. Kan verkligen rekommenderas.

Något sött efter maten är inte svårt att hitta. Precis som de asiatiska restaurangerna här hemma, så finns det även här friterade bananer med glass. Här serverades den dessutom med en honungssås. Gott och kaloririkt.

Som pricken över i:et serverar man numera glassdrinkar av alla de slag, alkoholfria förstås. Detta såg man inte röken av för tretton år sedan. Jag är dock glad att de har kommit hit eftersom en dessert alltid piggar upp.