Etiketter

, , , , ,

Det är dags att lämna Vietnam, en resa som blev lite för kort. Vi hann inte besöka de norra delarna, för det  behövs det ett antal dagar till. Vi är ändå glada över att  hunnit se så mycket som vi gjorde. Skillnaden mellan norra och södra Vietnam är dock fortfarande ganska stor. Skulle tro att det till viss del ser ut lite som i Kambodja. Många fina minnen fick vi med oss, en del fångade vi på foto. Som till exempel den vackra bröllopstårtan, vilken ju inte var till de ”bröllopsparsmodeller” (kan man skriva så) vi såg. Nej denna fanns på hotell Continental.

En annan liten detalj som jag kommer att minnas, är det fina välkomnandet på hotellet. Vackert uppdukat med frukt, olika tesorter och ett fint välkomstkort mötte mig på hotellrummet. Att det sedan borde stått Mrs i stället för Mr får man bortse ifrån.

Alla motorcyklar var ett annat inslag i staden som fastnat på näthinnan. Ibland var det kaotisk, när kanske hundra motorcyklar skulle iväg samtidigt. Stundtals kunde det dock vara ensamt som på fotot nedan. Med kläderna lite fladdrande, ser det skönt och avspänt ut.

Även i Vietnam transporterar man grisarna bak på motorcykeln, denna bild påminner om den jag tog i Kambodja. Då vad buren gjord i bambu, här har den utvecklats lite.

Utelivet på kvällarna, som är av skiftande natur är ändå det som jag mest tänker på. Här tar man en stol och sätter sig på gatan, läser en tidning och njuter av kvällsbrisen. Den här mannen behärskar konsten att ta vara på ögonblicket. Med denna bild avslutas vår lilla resa i Vietnam. I morgon landar vi i Bangkok igen, för tredje gången under denna resa.