Etiketter

, , ,

Hur gärna man än vill, kan man inte fylla bloggen med en massa bilder, däremot kan man ju rekommendera alla som funderar på att åka till de här länderna, gör det. De är lika men ändå så olika, har man sedan en bra kamera kan man ta de mest fantastiska bilder. Vi gjorde en del olika små utflykter i Ayutthaya, en av dem var ett besök på den lilla kvällsmarknaden. Egentligen är det nog mer en matmarknad, även om Mona hittade en väldigt snygg väska där. Här på matmarknaden är det perfekt att äta dagens middag eller varför inte, köpa den med sig hem. Den här mannen friterade små bollar med olika fyllning, såg väldigt goda ut.

0 943.JPG1En slags rispannkakor, vi stod helt förstummade en lång stund. Hur hon kunde platta till denna deg till så tunna, tunna pannkakor med bara händerna på denna heta häll var för oss helt gåta.0 1045.JPG1Åsynen av den här rökta fisken gjorde väl ingen vrålhungrig precis.0 1038Vi bodde efter vårt Ayutthayabesök på Prince Palace hotell i Bangkok. Det är ett hotell med såväl enkel som dubbelrum, men framför allt med små och stora ”lägenheter”. Ligger cirka 5 minuters taxiresa från centrum och MBK. Taxi kostar 40 THB. Nedan ses utsikten mot centrum från hotellets poolområde.0 1065.JPG1Rummen är helt OK och frukostbuffén kan man inte klaga på. Poolområdet är vackert och kvällstid spelar man musik vid baren.0 1063.JPG1Hotellet är perfekt att bo på om man är ett sällskap eller en familj, eftersom det i lägenheter finns ett vardagsrum att vistas i. Enda nackdelen är att alla affärer stänger klockan sex, då är det kolmörkt och öde runt omkring.

0 1061.JPG1