Etiketter

, , ,

Idag blir inte bloggen vad jag tänkt, programmet är omgjort vad gäller inläggning av bilder. Detta gör att jag inte kan lägga in dem i den ordning jag önskar. Antagligen måste jag lära mig lite mer om vad denna ändring innebär.Skall ändå försöka ge en beskrivning av mina bilder. I Ayutthayas gamla tempelområde kan man gå runt ett par dagar, i alla fall om man vill lära sig lite om de olika tempelruinerna. Många besökare kommer för att utforska den den historiska parken med sina magnifika ruiner och sedan 90-talet finns parken med på UNESCO: s världsarvslista. Wat Mahathat, det mest fotograferade templet i den här parken. Det är också här som det insprängda Buddhahuvudet finns, det sitter alltså inne bland rötter och stammar i ett jättestort Banyanträd. Onekligen lite speciellt

På de fyra bilderna ovanför, är det först ett tempel där man kunde gå upp på en avsats, vilken låg längst upp i mittenkupolen. Därifrån hade man en magnifik syn över staden och blickade man rakt ner, såg man alla buddhorna som satt i rad. De syns på såväl nära som långt håll på fotona. Bilden rakt ovanför visar Britt-Marie som inte kunde låta bli att offra lite bladguld. Nedan syns den vilande Buddhan.

Det som är lite fantastiskt, är all den aktivitet som pågår hela dagarna i templen. Tar man sig tid att stanna till en stund, finner man att så väldigt många personer cirkulerar hela tiden för att offra, be eller bara ha en liten stund av meditation.