Etiketter

, , , , , , , , ,

Ikväll är det fredag och därmed dags för fredagsmys. Ett ord som kom in i den svenska folksjälen för några år sedan, fick verkligt fäste i samband med TV:s reklam, låten som handlade om detta. Viggo o Vanna lärde sig den väldigt snabbt, ja även de vuxna tog den till sig. Många nynnade ”det är dags för fredagsmys”. Det skulle vara lite lagom framför TV-soffan, med fika, popcorn och lite smygätning av lördagsgodiset.

I programmet ”Allt för Sverige” som jag gillar skarpt, fick de amerikanska deltagarna prova på svenskt familjeliv och just fredagsmys. De verkade gilla det. Vi har haft lite fredagsmys här i kväll. Innan vi firade det gjorde Rolf julfint utanför huset, satte upp en grangirland med belysning runt ytterdörren. Förhoppningsvis gläder det några hundägare som måste gå ut med sina älsklingar i vintermörkret.

003.JPG1Vi hade redan satt upp den vackra prydnaden på dörren, kvisten inköptes på Gotland för två år sedan. Tillhör en av mina favoritsaker inför julen. 005.JPG1Även inomhus är allt nu i sin ordning, det fina med december är att det är tillåtet att pynta såväl ute som inne. Visst påverkar det humöret, det blir en mysigare stämning på något sätt. Julstjärnorna är inköpta, får se om de håller till jul.

015.JPG1

När jag var på ICAmaxi såg jag en tidning, Hembakat. Den lades ganska omgående i varukorgen och det ångrar jag inte. Oftast när man köper mattidningar är det ett eller möjligen två recept man faller för. Så är inte fallet när det gäller denna tidning, kan verkligen rekommenderas, kommer med stor säkerhet att sparas.

015.JPG1

De här hallongrottorna till exempel, är så goda att de måste frysas in för att inte ta slut på en gång.

002.JPG1

När det äntligen blev fredagsmys, ja då blev det en liten sallad på skivade dadeltomater, bitar av två persimoner, en matsked finhackad purjolök, en matsked dressing (thousen island) samt en tesked provencalsk örtkrydda. Väldigt friskt och till det lite mögelost, hembakt knäckebröd, köpta kex.  Nersköljt med en flaska  Tomassi Appasimento 2009, inget dumt fredagsmys.

011.JPG1