Etiketter

, , , , , , ,

Ibland blir man så arg och upprörd att man skulle vilja ta till kraftord och skrika ”järnspikar vilka knäppskallar det finns”.

Man kan inte tro att man bor i Sverige, än mindre att det är en centerpartist som är helt bakom. Månggifte och ta bort skolplikten, var har den stackarn växt upp. Sedan är väl frågan hur i hela friden han får yttra sig i centerpartiets namn. Månggifte, vad jag vet har det aldrig förekommit i Sverige, så varför skulle vi ha det nu. Vet han vad han pratar om och ser han följderna av detta förslag? Slopad skolplikt, det är klart Sverige börjar ju sacka efter när det gäller utbildningsnivån. Kanske är det bra, alla som har lite svårt för sig kan slippa skolan, då höjer vi nivån. Hur dum får man bli? Alla som vet lite om skolan och utbildningsbehov är väl medvetna om att det är där vi måste lägga mer resurser. Det är en förmån att få gå i skolan, ingen plikt.

untitledTänk så olika det är i världen, gå in på www.gatubarnnepal.net det är en förening som en grupp personer har startat. Bland annat ingår en före detta arbetskamrat till mig, Eva Holmberg Tedert, en riktig eldsjäl. Passa förresten på att bli medlem. För endast 100:- per år kan du gå med och göra något för dessa barn.

Detta är vardagen för många barn inte bara i Nepal utan  på många platser i världen. Nedan ser man lite av det arbete föreningen gör. En bild från ett sovrum på barnhemmet, där nu lyckliga barn får bo. Fotona kommer från föreningens album.

nepMissa inte att läsa om deras arbete som helt görs på ideell väg. Utan denna lilla förening som startat ett litet barnhem i Nepal skulle dessa barn inte fått någon skolgång alls. Alternativet vill man inte tänka på. Det känns bra att göra något om än så litet, i synnerhet nu när vi hör allt om den hemska situation som kvinnorna i Indien har.

Undrar hur jag skall göra för att få Per Ankersjö att läsa detta, har en bestämd känsla av att han behöver en uppdatering av hur livet är.