Etiketter

, , , , , , , ,

Idag föll vi för frestelsen, det blev en hetvägg i kylan. Serverad med varm mjölk blir det massor av kalorier, och man blir mätt på ett enkelt sätt. Ser den inte ”smarrig” ut? Egentligen bör man hålla på traditionerna och inte äta semlor förrän på semmeldagen eller fettisdagen eller vita tisdag eller som det heter på franska Mardi gras vilket betyder ”fet tisdag”. Kärt barn har många namn. Eftersom fettisdag i år infaller den 12 februari insåg jag att sockerbehovet skulle öka med sådan hastighet om jag inte tjuvstartade, att jag inte skulle klara det. Därav en semla redan idag.

024.JPG1

Aftonbladet gjorde en undersökning 2004, vad gäller semlornas nyttighet och hur många som bör inmundigas varje dag. Enligt Livsmedelsverket bör vi inte äta mer än fem om dagen (Tror de har ändrat åsikt sedan dess). Fem semlor lär dock fylla ditt dagsbehov av energi i varje fall om man är kvinna och inte rör sig så mycket. Dessvärre är det mest socker och fett vi får i oss, hur många mil och dagar vi måste gå för att bli av med detta ”sockerbombsintag” tror jag inte jag vill veta. Men gott var det.