Etiketter

, , , , ,

Mitt nyårslöfte gällande att bli 10% snällare detta år är inte lätt att hålla. Det gick snett förra veckan då jag såg bilden som den kvinnliga fotografen stoltserade med. Taggarna reste sig direkt, tänker alltså på bilden där drottning Silvia ligger på knä och försöker skura bort en symbol. Så fruktansvärt smaklöst, förutom den låga nivån. Droppen kom väl idag när jag hörde att Lars Vilks, i sommar skall ställa ut ett 30-tal konstverk? Ledmotivet lär ska vara bilder med rondellhundar varav en skall vara lik Mohammed. Nu får man ju ha överseende eftersom antagligen ingen av dessa två kan ha ”alla hästar hemma”. Kan ändå inte låta bli att fundera över vilken tid vi lever i när förolämpningar och provokation kan hänvisas till yttrandefrihet. Stackars människor.

Nu har väl min snällhetsprocent sjunkit till 0, måste man räkna in sanningar i mitt snällhetsprojekt.

001.JPG1

Livet kan visas från en mycket trevligare sida, kolla här när Rolf fått låna ett par ”vita blixten” och susar fram i snön. Det är knappt att han syns trots att jag använt zoom. En som såg honom på långt håll var killen på bilden under. Hans ylande hördes över hela byn och jag fick ha ett stenhårt grepp för att han inte skulle rusa iväg till husse. Nog ser han intresserad ut alltid. Livet kan vara ljust o vackert om man inte som en del verkar göra, sträva efter att vara småsint och elak.

003.JPG1