Etiketter

, , , , , , ,

Idag startar årets höjdpunkt, det vill säga bokrean. Det är klart, inte är det som förr men lite kul är det i alla fall. Visst saknar jag de långa köerna och starten som brukade vara kl 24.00, helst ville man då vara först för att roffa åt sig go`bitarna. Hade man tur kunde man få tag i ett snyggt inbundet exemplar av någon klassiker. Nu är det nytryckta böcker, oftast de senaste eller de som inte gått att sälja tidigare.

Det gör egentligen inte så mycket, alltid finns det några man inte hunnit med att läsa sedan förra bokrean. Läsplattor och ljudböcker till trots, inget går upp mot det skrivna ordet tryckt på papper. Själv vill jag gärna hålla i boken och den får gärna ha ett vackert eller beskrivande omslag. Rolf och jag passade på att bottanisera lite idag när vi ändå hade tillgång till det.

001.JPG1

För min del fastnade jag för två stycken, vilka ”kröp” ner i shoppingvagnen. Den ena var Henning Mankells, Minnet av en smutsig ängel. Den handlar om en ung svenska, Hanna Lundmark som en natt 1904 lämnar ett fartyg som ankrat i det Portugisiska Östafrika. Verkar vara en spännande och gripande historia om hennes levnad och upplevelser där.005.JPG1

Den andra boken är, Nästan hemma skriven av Jean Kwok. Denna historia handlar om en ung flicka, Kimberly Chang som tillsammans med sin mor emigrerar från Hongkong till Brooklyns slum. Där lever hon ett dubbelliv, studerar dagtid och arbetar i textilfabrik på natten. Ett inte helt främmande liv för många unga flickor i Asien. Denna bok kommer säkert att bli en ”sträckläsning”. Det verkar vara hög tid för att packa väskan och åka någonstans där tiden kan ägnas åt böcker några dygn.

Annonser