Etiketter

, , , , , ,

Nu har vi anlänt till Bangkok och därmed är vi även i Thailand, flygresan tog 9 timmar och  18 minuter var mycket angenäm. Vi åkte med Thai air, vilket vi oftast gör eftersom det är ett direktflyg som dessutom har en god comfort. Jag visste inte att de i Premium class hade bytt ut sina stolar till en moderna variant. Rolf visste om det men för mig blev det en överraskning. En mycket positiv sådan.

0 012.jpg1

Stolarna har nu verkligen fått ett modernt och lite rymdfarkostliknande utseende. Fördelen är bland annat att själva ryggpartiet står stilla hur mycket du än fäller ner din stol. Efter att vi kommit till rätta och fått lite att dricka serverades middagen. Rolf åt med god aptiti som synes.

0 006.jpg1

Som en liten aptitretare serverades ett glas vin med kycklingspett i jordnötssås samt saltad färsk gurka.

0 007.jpg1

Därefter kom det ett saftigt rågbröd, pilgrimsmusslor med ruccolasallad samt en tomat och mozzarella bakelse. Tillbehör till detta var en grönsallad med kryddig olja. Allt smakade så bra att jag glömde huvudrätten, det fanns fyra olika att välja på, det blev en ”fransk” biff.

0 019.jpg1

Naturligtvis blev det en liten ost och fruktbricka med portvin efter detta. Middagen avslutades med en kopp Cappucino och ett par ”minibakelser”.

0 021.jpg1

Eller en chokladvariant om man föredrar det.0 022.jpg1

Mätt och nöjd var det bara att lägga sig ner och titta på en film, det finns ju ett otal att välja på. Jag hittade förstås ett matlagnings -och ett naturprogram som var intressanta. Fjärrkontrollen till TV:n var det inga problem med men kontrollen till stolen var inte helt lätt.

0 028.jpg1

Efter att jag ett tag åkt upp och ner, fått luftkuddar i ryggen, fötterna ivägåkta under stolen framför, med mera, lyckades jag hamna i ett skönt läge. Tack vare att man kan ligga plant går det ju även att vrida sig och sova på sidan om man så önskar. Det blev en behaglig resa och kl 05.00 var vi framme i Bangkok ganska utvilade. Kolla avståndet till TV:n, (nånstans nedanför filten syns mina fötter), de bekväma fickorna för tidningar samt även en krok att hänga jackan på. Stora fack vid sidan för handbage, speciell liten läslampa och ett fack för glasögonen, ja jag tror de har tänkt på allt.

0 026.jpg1