Etiketter

, , ,

När vi för några år sedan frågade ett av barnbarnen vad han önskade sig till födelsedagen, var det stående svaret, hotellfrukost. Att få äta en riktig frukostbuffé på ett hotell var det bästa han visste (och vet), gärna en tidsmässigt lång sådan. Jag är nog böjd att hålla med honom, det är något visst med detta. Här är några bilder från frukosten på hotell Holiday Inn i centrala Bangkok.

021.JPG1

  Visst njuter man av att se så mycket härlig frukt.

0 023.jpg2

Bröddisken gick inte heller av för hackor, det fanns mörkt matbröd men även små läckra wienerbröd med mycket rostad mandel på.

Det stod en konstig apparat på ett ställe som jag stod och begrundade. En personal kom fram och förklarade att det var en pannkaksmaskin?

0 014.jpg1

Bara att trycka på den gula knappen, efter en minut dök det upp en liten pannkaka vid kortsidan

0 017.jpg2

Eftersom jag nu gjort en pannkaka var jag tvungen att äta upp den, frestades att ha på såväl grädde som chokladsås. Hotellfrukostar är en sorts kaloribomber.

0 015.jpg2Naturligtvis fanns det alla typer av mat, allt från spagetti, wokade rätter, kinesiska soppor eller som jag såg det frukost, lunch och middag på en gång. Vi har verkligen olika matvanor här i världen.

0 022.jpg1

Holiday Inn har en stor, luftig och smakfullt inredd matsal och till det en perfekt service.

017.JPG1

Trots det rika utbudet kan jag inte låta bli att äta ägg och bacon, men för att döva mitt dåliga samvete tar jag alltid lite frukt som avslutning.

023.JPG1Här är det exotiska frukter, den gula till höger ät Jack fruit, en nästan fotbollsstor grön  taggig frukt. Den växer på ett buskliknande träd som kan bli väldigt stor, själva frukten kan delas i något som liknar klyftor och den är väldigt god. Hotellfrukort på Holiday Inn i Bangkok kan rekommenderas.