Etiketter

, , ,

Saltodlingar, ja man kanske inte direkt odlar salt, jag menar det sätts inga frön eller så. Det tas fram på annat sätt och här i Thailand kan man ofta se stora dammar där man tar fram salt. Det ligger många saltdammar efter motorvägen strax innan Bangkok när man kommer söderifrån.

0 082.jpg1

Oftast ligger det många dammar intill en liten saltfabrik. Här kan man se en lastbil som hämtar salt (alldeles bakom elstolpen). Det är ju ett perfekt land för detta, då värmen gör att vattnet förångas väldigt snabbt.

0 081.jpg1

Stora högar ligger efter vägkanten, med tanke på att dett är en motorväg som är allt från två till fem filig åt båda hållen, är man förvånad att arbetet sköts så nära trafiken.

0 075.jpg1

Dessutom står man och säljer saltet i massor av små stånd efter vägen. Allt från stora säckar till små påsar. Antar att mycket som köps av de kringboende går åt till salta fisken med.

0 074.jpg1

Försäljningen sker delvis vid vägkanten men oftast i mittsträngen av motorvägen, bilförare måste vara observanta på att det sker plötsliga avstickare från körfilerna.

Bilderna är tagna genom bilfönster, därav dess kvalité.

Vi har ju de senaste åren börjat använda havssalt i matlagningen, mycket av saltet har börjat smaksättas på olika vis. I de lite finare affärerna i Bangkok kan man se små, dyra glasburkar med rosa himmalyasalt. Behovet av lyx och flärd har även nått saltet.