Etiketter

, ,

0 009.jpg1

Den här präktiga ananasen fick vi av vår städerska en dag, det är en lyx att få ta del av dessa solmogna exotiska frukter. När man får dem så här nyskördade, är de dessutom väldigt saftiga, därför skär vi upp dem utomhus. Rolf har blivit något av expert på att få till det riktigt proffsiga stuket på en uppskuren ananas.

0 012.jpg1

En riktigt vass lagom stor kniv är det enda verktyg som behövs. Här syns det hur han skalar bort långa tunna skivor av skalet.

0 015.jpg1Efter att hela ananasen har skalats, skär han ut de små bruna prickarna i smala remsor. Detta görs på snedden, för att dels få den vacker och dels för att spara så mycket fruktkött som möjligt.

0 016.jpg1Så här vacker blir den, nu kan man skär skivor rakt över, de blir så fint formade eller skär man dem i små bitar. Här blev det små bitar eftersom vi, när det var klart satte oss ned och njöt av den direkt.

0 021.jpg1

Frukten i Thailand är omväxlande och väldigt god, precis som här hemma.