Etiketter

, , ,

010.JPG1

Idag blev det kaffe med rån, minns ni de där rånpaketen ur vilka man gärna försåg sig när man var liten. För min del var det smaker som choklad och citron som hägrade mest. De var nog lite att betrakta som dagens fredagsmys, de där stunderna då man tilldelades ett antal rån. Helst skulle de delas i två delar så att man skulle kunna gnaga i sig fyllningen först. Till dagens kaffestund återupplevde vi känslan av detta.

Egentligen var det kanske inte den typen av rån jag hade i tankarna när jag började skriva. Nej det var en helt annan typa av rån, lite mer av Robin Hood karaktär. Ni vet, ta av de rika och ge till de fattiga och nåja, kanske behålla lite själv. Det skulle kanske vara möjligt att åka på någon halvårslång semester, till någon söderhavsö och då skulle ju ändå pengarna tillfalla turistnäringen. Inget ont som inte har något gott med sig. Dessutom har jag förstått att ett litet rån gjort på rätt sätt är en stimulerande sysselsättning för äldre.

9789137138503_large_kaffe-med-ranTänker naturligtvis på Catharina Ingelman – Sundberg och hennes bok Kaffe med Rån. En bok som på ett roligt sätt tar upp problemet med indragningar av olika slag på äldreboenden i vårt land. Sysslolöshet, frånvaro av stimulans, möjligheter till aktiviteter med mera. Här är det pigga åldringar med fantasi och smak för livets goda som tar saken i egna händer. En bok där det goda segrar på slutet, på sitt sätt. Vill ni koppla av från faktaböcker och deckare, njut av den här, en kopp kaffe och ett rån på någon uteplats i sommar.