Etiketter

,

Så är då en av årets ljusare dagar till ända och nu har vi årets lugnaste dag framför oss. Det blev precis ett sådant där firande som man läser i de svenska guideböckerna om, ni vet de där stora böckerna med romantiska bilder av Sverige. Det är i de böckerna alla våra utländska turister läser om svenskar som hoppar kring en blomsterklädd stång och låtsas att de är grodor. Om det nu inte är så att de kommer under den årstiden då svenskarna äter rutten fisk, ja det kan komma mycket komiskt ur sådana böcker. För vår del blev det i alla fall en väldigt fin midsommarafton.

126.JPG1

Nu startar vi snart en lång bilresa för att njuta lite av den norrländska naturprakten. I norr kan man nog säga att det är försommar nu  och björkarna har nyss slagit ut. Midsommardagen är en perfekt dag för bilkörning, då är det ganska folktomt på vägarna, av någon anledning ligger folk och drar sig denna morgon. Efter regn kommer solsken heter det men vädermässigt tror jag vi får ställa in oss på att det blir tvärtom däruppe i norr.

Annons