Etiketter

, , , , , , ,

Idag är det midsommarafton och den skall naturligtvis firas på traditionellt sätt, dans kring midsommarstången, fika i det gröna, titta på när barn, barnbarn och äldre hoppar grodor. Det är trots allt en gammal svensk tradition som har spritts från Tyskland redan under medeltiden och som vi bör ta vara på. Den här dagen firades ursprungligen till Johannes Döparens ära, men det är det nog inte många som vet idag.

Midsommarnatten är känd för att vara en magisk natt, då det finns stor risk att träffa på övernaturliga väsen. Det mest romantiska är väl att plocka sju sorters blommor, då kan man få se sin tillkommande i drömmen. Men det skall vara rätt blommor, klöver, timotej, karibacka, ängsull, förgätmigej, blåklockor och violer och sen drömmer jag om dig. Mitt i denna härliga, somriga, festliga tillvaro finns det många som sitter ensamma av olika anledningar. Glöm inte dem, de flesta har telefon i fall ni inte har möjlighet att besöka eller bjuda in dem idag. Vi har lätt för att bli själviska i vår bekväma tillvaro.

midso

Annons