Etiketter

, , , , ,

Ibland är det enkla det vackraste, i synnerhet om det är något direkt från naturen. Själv tycker jag att trä är något av det finaste material man kan se. Rolf och Björn sågade ner en massa träd och högg till ved, lite sparades och staplades utanför vedboden. Får huggas vid nästa besök, huvudsaken är att det torkar bra. När jag tittade ut genom fönstret tyckte jag det såg ut som en tavla och var bara tvungen att ta ett kort.

151 - Kopia.JPG1 Rolf fick även en födelsedagspresent vilken han uppskattade mycket, i synnerhet som den var gjord av Lars Vikström själv. En kåsa i trä, nu kan han dricka kaffe ståndsmässigt när han är utomhus. Kåsa är ett nordsamiskt ord (guksi) och det talar om att det är ett dryckes- eller serveringskärl med handtag. Kåsor som används som dryckeskärl, var från början gjorda av vril från björk, detta för att de då blev hållbara samt fick ett snyggt utseende. En vril är en utväxt på ett träd, där fibrerna går åt olika håll i stället för att gå lodrätt. När man gör kåsan dar man ut fibrerna ur knölen/vrilen. Detta kan även kallas masurknöl och naturligtvis är Rolfs kåsa gjord på detta gammaldags sätt

001.JPG1.