Etiketter

, , , ,

Traditioner är till för att följas, därför blev det ett besök på Öströö fårfarm även i år. Det är en fantastisk upplevelse att åka från Varberg genom Åkullas bokskogar. En smal väg som slingar sig fram bland skira bokträd, de står så tätt att marken under trädkronorna är helt bar. Det når inte ner så mycket ljus att den minsta gnutta mossa klarar av att leva där.

0 015.jpg1

 Slutligen hamnade vi på Öströö fårfarm som välkomnande oss med sina vackra skyltar. En sak som jag tycker är trevligt när man besöker den här farmen, är att den är så välskött. Djuren har gott om utrymme att kuta runt på.

0 027.jpg1

Tänkte att jag skulle gå in i hagen och ta en bild på de små lammen, men när jag såg att de som varit in där fick skrapa bort en inte alltför väldoftande sörja från sina skor, avstod jag. Styrde hellre stegen till den trevliga serveringen, det blev den ”traditionella” kaffekorgen med hembakat dopp. Jag kan garantera att detta kaffe och de stora kakorna är mycket välsmakande. Naturligtvis finns det annat att välja på, en del av utbudet finns att handla i den trevliga gårdsbutiken som även säljer hantverk.

0 021.jpg1

På den gamla butiks-/serveringsbyggnaden finns det trevliga målningar i de igenmurade fönstersmygarna.

1

I omgivningarna finns det trevliga promenadvägar, en underbart vacker yta med trädgårdsmöbler där man kan avnjuta sin kaffekorg. Skulle man vara lite lat går det faktiskt att åka i vagn efter en traktor för att såväl se som höra mera om gårdens historia och nutid. Håll utkik efter denna skylten, ser ni den ja då är ni där.

0 025.jpg1

Annons