Etiketter

, , , , , , , ,

Det är vackrast när det skymmer, så skrev Karin Boye och ibland kan jag nog hålla med. Just nu är jag inte inne på den vägen, skymningen kommer fort och det blir mörkt, väldigt mörkt. Med tanke på det borde jag bo i en stad med mycket ljus och inte ute på landsbygden. Det är hundpromenaden vid 18.00-tiden som är mest utsatt för överraskningar, visserligen har Rolf berättat vad som kan hända när man promenerar med en jakthund på skogsvägarna.

Ändå var jag helt överraskad när hunden kastade sig åt sidan och ställde sig på två ben samtidigt som han ylade. Hade jag inte fått informationen innan hade jag nog både släppt kopplet och sprungit hem. Bara ett par meter ifrån mig vid dikeskanten hoppade ett vackert, smäckert rådjur inte undra på att Bachus blev till sig. Helt frustrerad tittade han på mig, vad gäller egentligen? När jag går med husse skall jag kasta mig fram och driva rådjuret mot honom och när jag går med matte skall jag se ut som att jag är helt ointresserad. Inte lätt att pendla mellan jakthund och ”gosehund”. Och matte får stå ut, snart kommer snön och då blir det betydligt ljusare ute.

005.JPG1

När det gällde dikten höst kan jag tala om att jag fick hjälp av Inger Berg-Lundberg, det var, Höst av Björn Afzelius och nu lär jag inte glömma det. Mitt besök på Hemtex i går resulterade i en bordslöpare med härliga färger, passar kanske inte riktigt in i köket men är vacker när man tänder ett ljus. Det gäller att njuta av det som går i höstmörkret.