Etiketter

, , , , ,

Hänt i veckan är en veckotidning som ofta ligger på bordet i en del väntrum, hos tandläkaren, hårfrisörskan med flera ställen. Den kan naturligtvis tjuvläsas på en del stormarknader också även om det är förbjudet. I den får man reda på senaste nytt, både sant och osant om de senaste skandalerna och vem som är ihop med vem.

En mer praktisk form där man kan få samma information är kafferepen, detta kan betraktas som ett mer socialt möte. På ett kafferep dricks det kaffe och enligt traditionen skall man även äta sju sorters kakor. Dessa möten var populära under mitten av 1900-talet men avtog så småningom, efter år 2000 har den dock fått en renässans.

014.JPG1

Kafferepet var en av de få sociala kontakterna där kvinnor kunde träffas ensamma och kunna prata utan att ha man och barn närvarande, ni vet små grytor har också öron. Dessa möten kan göras mer nyttiga, exempelvis kan man handarbeta (förr lagade man kläder) och då benämns de syjunta. Falstaff Fakir skrev om kafferep: ”Kafferepet är en lina, där man hänger nästor sina”.

Idag har jag varit på kafferep, ett mycket trevligt sådant där vi avhandlade allt från arbetsmarknadspolitik, sjukvård, resor, konst och bekanta. Tänk vad mycket man hinner på några timmar och de sju sorters kakorna? Ja de har förfinats och innehåller numera en otrolig mängd kalorier men gott var det och roligt var det.

012.JPG1

Annons