Etiketter

, , ,

Då var det dags, väckarklockan ringde strax före klockan sex och vi vaknade alla med ett ryck. Hunden hade dessutom något förväntansfullt i blicken, dessvärre slocknade det snabbt när han insåg att denna signal inte gällde honom. Nej idag var det bara husse som tillsammans med många andra jägare i södra delen av Sverige som skulle ut på höstens första älgjakt. Det kan jämföras med när kalvarna kommer ut på grönbete. Eftersom älgarna brukar vara ganska förberedda (de har väl läst Hälge) så kan jag vara ganska lugn för att det inte blir så mycket efterarbete, i form av styckning och paketering.

Döm om min förvåning men i år funkade inte deras GPS utan de spatserade rakt in jaktområdet, en pinntjur sköts därför ganska så tidigt på dagen. Blev jag glad, vet inte, veckan är liksom fullspäckad och nu måste det till några extra timmar för efterarbetet. Frysen är nästan full den också, många älggrytor lär det bli. Det var en kvinnlig skytt så älgen lär ju vara lätt att stycka, får tolkas som ni vill.

001.JPG1

Rolf har precis fått sin trofé från Lapplandsjakten klar och den hänger nu på väggen. Det börjar bli ganska fullt och de får väl snart börja användas som klädhängare. Fast fin är den.

Annons