Etiketter

, , , , , ,

De blå damerna är titeln på en bok av Kristina Appelqvist. En i mitt tycke lite ”damdeckare” den handlar om en grupp damer som umgås, en tavelstöld och ett mord. Allt utspelas i Skövde och boken är skriven på ett vardagligt skönt språk, dessutom händer allt i en för de flesta välkänd miljö med barn, matlagning, arbete och så vidare. Just nu ligger denna bok i min väska.

de-bla-damerna Faktum är att boken har sällskap av en annan bok nämligen, Polis av Jo Nesbo. Jag har lästa alla hans böcker och visst är de lite ”hårda” och har ibland ett mustigt språk men bra är de. Nu är jag lite orolig eftersom jag när jag läser på baksidan av boken får uppfattningen att Harry Hole den specielle polisen inte kommer att vara med längre. Det är oroväckande för det kan betyda två saker, dels att han helt enkelt inte är med längre eller dels att böckerna med Harry Hole nu är slut och det det blir en annan inriktning på Nesbos böcker framöver.

polis

Varför har jag dem i väskan, jo det är min reselitteratur då jag ämnar åka bort några dagar. Det blir start till London i morgon bitti och sedan vidare därifrån. Vi hörs nu inte förrän i övermorgon.