Etiketter

, , , , , ,

Ikväll blev det en stilla stund i Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala, för sjunde året i rad sjöng soprankören in julen. Som tur var kom vi nästan 45 minuter innan konserten började och tur var det annars hade vi nog fått stå. Sopranos är en kvintett med sopraner som sjunger allt mellan renässansmusik och folkvisor. det som är lite ovanligt är att de inte bara står framför publiken utan de använder hela kyrkorummet som sin scen. Helga Trefaldighetskyrkan har en suverän akustik, det spelar ingen roll var i kyrkan kören befinner sig de hörs lika fantastiskt ändå. Ikväll var det förutom kvintetten flera av deras väldigt begåvade och musikaliska vänner som sjöng och spelade.

008.JPG1

Kvällens program var en och en halvtimma långt och helt suveränt sammansatt. Psalmer som Bereden väg för Herran blandades med Ding Dong! Merrily on High och Gabriel´s Message, dessutom fick publiken sjunga med i några julpsalmer som När juldagsmorgon glimmar med flera. Avslutningsvis sjöngs Koppången av alla de medverkande, då lyfte sig kyrktaket en aning och det var knäpptyst i lokalen. En otrolig kväll framförd av en fantastisk samling yngre personer med stor musikalisk begåvning.

012.JPG1

Hemfärden gjordes genom ett nästan folktomt men upplyst Uppsala. Den mäktiga domkyrkan vackert upplyst.

014.JPG1

Ågatan efter Fyrisån med de stora lysande träden.

015.JPG1

Gatan upp mot biblioteket Carolina Redeviva kantas av lysande facklor. Ja detta var en behaglig kväll som avslutade en annars omtumlande dag, precis vad vi behövde.

Annons