Etiketter

, , , , , ,

Dan före dan före dopparedan, det måste väl vara idag. Trots ett gråmulet och intensivt starkblåsande väder är vi snart framme vid julafton.

När fjärde ljuset brinner,
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

004.JPG1

Det fjärde ljuset är tänt och julgranen är huggen och intagen, få saker luktar så gott som en nyhuggen gran.

001.JPG1

Pepparkakorna är färdiga med sin sockerkristyr, Rolf är väldigt duktig på detta och har stort tålamod trots att han gör väldigt många. Han gjorde även några med våra namn på, vilket är svårt att bevisa eftersom det inte finns några. Undrar om det har något att göra med den lite skyldiga blick som hunden går omkring med, tala om att undanröja bevis.

010.JPG1

Som om det skulle hjälpa sitter han och beundrar min Amaryllis, försöker antagligen få mattes gunst tillbaka.

I bokhyllan har jag satt upp min tomtesamling av Rolf Berg, är väldigt förtjust i dem. Hur han kan få ögonen på tomtarna att se så levande ut kan jag inte förstå.

014.JPG1

Här syns i alla fall några stycken och om man tittar noga kan man se att det lyser i huset. Det är gjort så att man kan ha värmeljus i det. Rolf blev lite orolig för att det skulle bli för varmt och kunna ta eld. Ett tips för naturligtvis har jag inte ett levande ljus placerat i bokhyllan, nej det är ett batteriljus med fladdrande låga vilket gör att det ser ut som ett vanligt stearinljus.

022.JPG1

Ett bra köp, 12 ljus med laddare i förpackningen, brinner tio timmar och laddas sedan upp på sex timmar. Snyggast är de placerade i någon form av ljuslykta annars kan de även vara kvar i plastlyktan de levereras med. Ser så naturligt ut, kan glömmas bort och man behöver inte vara orolig att det skall ta eld någonstans. Bra köp och en lugn jul.