Etiketter

, , , , ,

Började dagen med att åka till sjukhuset och göra ett ultraljud på hjärtat, det tog cirka 45 minuter och smärtfritt var det. Ibland var ljudet påslaget på apparaten och det kan jag lova är inte mysigt. Hela tiden låter det som ett mindre vattenfall och jag lyssnade ihärdigt för att kolla så att det flödade jämnt. Allt gick i alla fall bra, så nu kan jag koppla av en stund med att läsa ut boken av Chimamanda Ngozi Adichie; Lila Hibiskus. O vad hon skriver bra.

lila-hibiskus

Till flydda tider återgår Min tanke än så gärna, det är några rader ur Fänrik Ståls sägner som jag kom att tänka på idag. Anledningen var att jag satt en stund med släktforskning på nätet, det är roligt men rörigt. Inte helt lätt att läsa i de gamla kyrkböckerna.

Mormor Sigrid

Efter en stund vet jag inte om det är mormorsmor eller mormors mormor jag kollar på, eller om det överhuvudtaget är någon släkting. På ett sätt har jag tur eftersom det verkar som att de flesta höll sig kvar inom samma län, å andra sidan verkar det som att alla hade samma namn. Eftersom jag kommer från Blekinge är jag naturligtvis intresserad av att läsa om gamla tiders leverne därifrån. Hittade en blogg som en dam skriver just från Blekinge och jag är så imponerad av hur duktig hon är. http://gunvorpersson1.wordpress.com  

Annons