Etiketter

, , , , ,

Sov du lilla videung, än så är det vinter. Den fina barnvisan av Zacharias Topeliuz är det nog många som har gnolat på. Dock tror jag inte att videugnsträdet eller sälgen som den ju heter har hört visan. Kanske i så fall hört men ej förstått. Vi gick förbi ett sådant idag och minsann när vi tittade efter så nog hade de små ”videkissarna” börjat titta ut. Kunde inte låta bli att ta ett par små kvistar och sätta på köksbordet.

005.JPG1

Detta är väl ett vårtecken (inte vårdtecken det är något helt annat) så gott som något. Det är klart sedan gäller ju regeln/definitionen för vad som räknas för vår. Det skall vara minst 7 dygn i följd då medeltemperaturen är över 0 grader och dit har vi nog inte kommit ännu. Enligt SMHI så är vårens normala ankomst i vårt område runt 25 mars, tror dock den är tidigare i år.

För övrigt är det Gambias nationaldag idag (minne av självständigheten från Storbritannien 1965) med tanke på värme. Passar sig även då jag hittat en ny bok av Alexander McCall som jag inte hade läst även om den handlar om Botswana.

Annons