Etiketter

, , , , , , ,

Idag tillkännagavs vad vår nya lilla prinsessa skall heta, det blev Leonore. Ett lite okänt namn men vackert, sedan fick hon ju två mera vanliga namn. Nämligen Maria och Lilian, ett efter prinsessan Lilian och ett efter farmor Maria, det var gulligt tycker jag. Leonore är ett ovanligt namn även inom de kungliga släkterna, dock bär den nederländske tronarvingen detta namn, Leonore av Oranien-Nassau och hon är född 2006. Nu är det med andra ord vanligt. Namnet har dock äldre anor, det lär ha varit ursprungstiteln på Ludwig van Beethovens opera, Fidelio.

005.JPG1

Själv har jag investerat i ett helt annat namn nämligen Elisabeth George. Trodde att jag hade läst denna boken eftersom hon är en av mina favoritförfattare, men så var icke fallet. En lögn att lita på, inköpt för 69:- på ICA MAXI, ett fynd med andra ord. Något att kanske inte sätta tänderna i men väl använda glasögonen till.

Annons