Etiketter

, ,

Så har det då blivit dags att inleda semleperioden, helt enligt gammal tradition. Den inleds som bekant sju veckor före påsk dvs. under fastans sju veckor. Varje tisdag är det dags att mosa i sig bullen med mandelmassa och allt. Hur många kalorier den innehåller vill vi inte tänka på. Kallas ju även hetvägg och hemma hos oss äter vi den på gammaldags vis men varm mjölk i en djup tallrik. Varifrån seden med att äta bruna bönor till middag, dessa tisdagar kommer ifrån vet jag inte. Det har vi ätit som tradition sedan jag var liten, även om vi inte alltid gör det nu.

Igår startade vi som sagt den här sjuveckors perioden, det kom dock inte med i gårdagens blogg. Berodde till stor del på att hunden tog mycket tid igår med sitt handskätande. Idag mår han bra och vi tog en lång promenad, jag var barhänt eftersom det var för varmt för vantar och att gå med bara en handske ser dumt ut.

Av någon anledning höll alla hundägare vi mötte idag väldigt hårt i sina handskar. Undrar om det hade något att göra med vår hund?

I morgon skall jag visa Rolf årets första lilla blåsippa, för nu är även den här.

Semlans traditioner