Etiketter

, ,

Ibland händer det, att man får äggulor över och inte vet vad man skall använda dem till. Visst det går att ha dem i pannkakssmeten eller att förstärka färgen i en sockerkakssmet. Fast det är ju ett bra tillfälle att göra maränger på enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i.

002.JPG1

Recept

3 äggulor rörs ut med 1 matsked vatten, därefter vispas 4 dl florsocker i, när det är  ordentligt fluffigt vispa ner 1 tsk vaniljsocker och 1/4 tsk hjorthornsalt. Klicka ut på bakplåtspapper och låt gärna plåten stå 1 timma innan kakorna gräddas i 150 grader cirka 10 minuter. Passa noga för de kan lätt bli lite bruna annars.

De är goda som de är till kaffe eller saft, till efterrätt tillsammans med glass och bär. Vill man förgylla dem lägg på någon strössel i färg. Receptet är vanligt men jag skriver ner det ändå.

 

Annons