Etiketter

,

I dag har vi ätit lite midsommarmat tillsammans med son och hans familj samt sonens svärföräldrar. Det är inte helt lätt att blanda rätterna så att de faller alla åldrar i smaken, det gick bra. Kanske beror det på att barnbarnen är allätare i alla fall om lägger ihop alla fyras önskemål  Jag lyckades till även med konststycket att fritera bläckfisk till åttaåringens förtjusning. Eftersom det nu börjar dra ihop sig till midsommar tänkte jag dela med mig av några maträtter som jag verkligen kan rekommendera. Ikväll blir det min grannes Gotländska sillsallad som är en sallad med matjessill. Rolf är ingen älskare av dessa blandningar men den här är han väldigt förtjust, har ni inte provat den förut är det hög tid att göra det nu.

024.JPG1

Förutom att den är god är den även en färgglad  utsmyckning på matbordet.

Grannens Gotländska sillsallad

Skär 200 gram Matjessill i mindre bitar, 1 hackad Purjolök, 3 Tomater i småbitar, blanda allt i en skål. Blanda sedan 2 msk Tomatketchup med 4 msk Majonnäs och vänd ner det i skålen. Allra sist skärs 3 stycken hårdkokta ägg i bitar varefter allt blandas försiktigt, garnera med Persilja.

En bra rätt som kan ätas som del på smörgåsbord eller med lite nypotatis. I morgon kommer ett roligt recept på grillad lax.

Annons