Etiketter

, , ,

Söndagskaffe, finns det något mer njutbart än en god kopp kaffe vilket naturligtvis skall inmundigas utomhus i en vacker miljö. Det är väldigt lätt att glömma bort hur många mysiga små kaffeställen det finns runt om i vårt land. Jag är verkligen förtjust i typen; kaffe med en assiett av hembakat, ni vet av den gamla sorten. Det skall vara bulle, mjuk kaka och en liten småkaka.011.JPG1

 

Idag har vi efter påstötning av barnbarnet varit vid Ekeby kvarn utanför Uppsala och druckit eftermiddagskaffe. Vi var inte ensamma, det varma vädret bidrog till att det var ovanligt mycket besökare.

014.JPG1  Så här står det i Destination Uppsala om Ekeby by:

Ungefär en mil väster om Uppsala ligger Ekeby by, den enda radbyn i Sverige som bevarat sin ursprungliga medeltida karaktär med ringgata. Den oskiftade radbyn består av fem gårdar och i den ålderdomliga bykärnan ingår mer än trettio faluröda hus. Här finns också en smedja, ett antal torp och en väderkvarn av holländsk typ på Kvarnbacken.

Ekeby by har ett stort kulturhistoriskt värde och idag vårdas byn som en museal miljö som du kan besöka. Förutom gården som ett museum kan du även gå på kvarnvisning och besöka örtagården.

Kan rekommendera ett besök här, söndagar mellan kl. 12.30 till 16.00 är det öppet. En del går hit, en del cyklar men dessa trogna kaffegäster åker bil, snygg.

017.JPG1

Vill man inte sitta utomhus går det bra att sitta inne i stugan.

012.JPG1

Ta en tur hit nästa söndag.

Annons