Etiketter

, ,

Idag har det nog varit en av de varmaste dagarna hittills, vi mätte hela +32 ( 89,6 F) grader inomhus det lär med andra ord bli tufft att sova i natt. Det är en fantastisk sommar och vi är ju inte bortskämda med så många veckor med hög värme. Lagom är dock bäst. Badsjöarna mäter upp till +28 grader, nackdelen är dock att algblomningen frodas i värmen. Ett av barnbarnen hade fotbollsträning idag, avundas honom inte, träning i +34 är tufft.

Katten trivs, han kan ligga under buskarna o svalka sig, dricka vatten i fågelbadet, det är ändå inga fåglar som orkar flyga ner så lågt just nu. Katten fick en present idag av vår granne och hans extramatte, kattmynta.

004.JPG1

Gissa om han uppskattade det.

Nyheterna ikväll informerar om den skogsbrand som just nu härjar i Västmanland. Lite ovanliga nyheter för oss i Sverige.

Skogsbranden väster om Sala i Västmanland går i dag in på sitt femte dygn. Tidigare under måndagen räddades nio personer som frivilligt hjälpte till med släckningsarbetet efter att under ett par timmar ha stängts in av elden. Boende i Gammelby har evakuerats och invånare i Ängelsberg och Västervåla uppmanas att lämna sina hem.

Den har nu pågått i fem dygn och man kan bara ana hur hårt den har drabbat många, uppbrända skogar innebär stora förluster. Vi får bara hoppas att de får bukt med den snart. I morgon skall det komma ett specialplan från Italien och hjälpa till, kanske kan det vara en lösning.

002.JPG1

Själv funderar jag på om jag skall ta en kvällsdusch eller om det är slöseri med vatten när man redan är så blött av värmen. Mina Orkideer trivs visserligen i värme men även de verkar krokna lite, ändå vackra att njuta av kl. 22.00 och i + 25 grader.

Annons