Etiketter

, , ,

Det är inte utan att man imponeras av hur snabbt naturen kan skifta i utseende, ena dagen ljust och varmt nästa mörkt och ruggigt. Jag tittade i dag på några kort från förra året när vi var i Varberg.

1

Här är Rolf och hunden på väg ut i havet för att ta ett svalkande dopp 2013, nog ser det skönt ut.

277.jpg1

Detta kort är taget på exakt samma plats, ja så nära man kan komma i alla fall. Vattnet är upprört och har spolat in en massa tång och andra ”gröna växter”till land.

304.jpg1

Vägen ner till stranden, kortet togs i måndags på morgonen och än så länge är det väl skapligt. Efter några timmar var det ”stövlar på” om man ville ta sig ner. Jag tog som sagt en sväng men det blåste kraftigt, kändes riktigt spännande att arbeta sig fram mot naturens krafter.

036.JPG1Som ni ser stiger vattnet in över land ganska fort och det bildas en riktig kanal, denna lägger sig så småningom som en liten sjö över parkeringsplatsen. Tror ni mig om jag säger att väldigt många campinggäster av någon anledning packade ihop och drog vidare. För oss som kan njuta av väderväxlingarna är det väl OK, sämre för de bofasta i Halland som nu har ett elände med alla vattenmängder och det lär väl inte vara slut än.

Tro inte allt ni läser i tidningarna. För en tid sedan stod det att enligt de senaste forskningsrönen är det väldigt nyttigt att äta mycket frukt och grönsaker, jag tvivlar på det. Faktum är att det är förenat med en hel del risker, bland annat för tänderna, det är faktiskt så att jag nu för andra gången har bitit av en tand och detta i samband med att jag ätit en banan?

Annons