Etiketter

, , , , ,

Det är lättare att säga tulipanaros än att göra en, ett gammalt svenskt uttryck vilket beskriver något man skulle vilja göra men som är omöjligt. Förr använde man gärna ordet ros om blommor i allmänhet och gärna då de liknade ”rosor”. Faktum är att de blommor som målades på allmogekistor benämndes, tulipanaros. Antagligen kom uttrycket därifrån eftersom det är mycket svårt att måla naturtrogna blommor hur gärna man än vill.

009.JPG1

Nu tänkte jag inte måla en tulipanaros men väl plantera en. Jag såg nämligen en bild på tulpanen ”Happy Generation” och föll direkt. Den beskrevs så här, Happy Generation är en mycket festlig tulpan med sina sprudlande färger och enorma blommor. En elegant tulpan av äkta klassiskt snitt, det ni! Den kommer som de flesta tulpaner från Holland, själva blomman är stor 12-14 cm i omkrets, färgen är vit med eldröda flammor.

Så ni förstår det är lättare att säga tulpan än att göra en, nu tänker jag i alla fall sätta en tulpan så får vi se vad det blir. Jag förväntar mig dock storverk framåt våren.

Annons