Etiketter

, ,

Denna slogan brukar väl vara den som följer med när man köper trisslotter, de flesta tänker nog, säkert men inte mig. Nu är jag orättvis visst har det hänt att vi har vunnit 30:- nån enstaka gång, fast det är kanske inte de summorna man tänker på när man läser det. Nåväl jag har nu upptäckt att man kan lita på de offentliga myndigheterna till 100 procent. Jag fick ett brev angående min pension och det visade sig att man gått igenom mina utbetalningar inte bara för i år utan för flera år tillbaka. Eftersom jag gick lite för den vanliga pensionsåldern så blev det ett antal månader. Det visade sig att jag fått för lite i pension hela tiden och nu gjorde man en retroaktiv utbetalning.

Helt otroligt här har man trott att man fått det man var berättigad till och så är det inte så. Jag har lurats på 2:- i månaden och efter skatt blev summan jag fick hela 81:-. Funderar på om Rolf o jag skulle gå på kondis en dag, det räcker om vi tar två kaffe o delar på en bulle. Fast det måste vara på ett enklare ställe. Så nu får jag nog 75 öre mera denna månaden, kan vara bra till jul.

002.JPG1

För att fira blev det lite pepparkaksbakning, det blev inte femhundra som min mormor brukade baka och förvara i höga runda burkar. Nej inte så många men några blev det, dels för att få doften av jul och dels för att de är godare än massproducerade. Visst ser de goda ut, älgarna.

Annons