Etiketter

, , , , , , , , ,

Idag läser vi andra versen på adventsdikten som lyder, När andra ljuset brinner är snart Lucia här, hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär. Visst känns det lite högtidligt och inte utan att det är stämningsfullt när det andra ljuset har tänts.

003.JPG1

I veckan som kommer blir det flera högtidligheter, utdelning av nobelpris med efterföljande nobelfest en tillställning som tar TV-n i anspråk hela eftermiddagen och kvällen. Därefter är det Lucia och jag saknar verkligen besöken på dagis o fritids när barnbarnen var små, finns det något sötare än ett luciatåg på dagis? Ett luciatåg som bestod av nästan bara lucior eftersom ingen ville vara tärna. Så enkelt löser man det idag, vill någon vara pepparkaksgubbe så går det inte, undrar om det är någon mer än jag som inte fattar. Tycker att man ibland lägger stora värderingar på fel saker.

Vi är nu inne i den så kallade ”Adventsfastan” eller julfastan som det också kallas. Det är ju en förberedelse för den kommande högtiden julen, följde man detta ordentligt borde man går ner ett par kilo innan jul. Det vore ju skönt eftersom man lätt äter upp sig den helgen. Själv äter jag upp mig på min adventsgris.

001.JPG1

Nu är det bara 17 dagar kvar till jul sedan är den slut undrar om man kan beställa en påskgris?

Annons