Etiketter

, , , , , , , ,

Så har vi då kommit till fjärde advent och det sista ljuset i adventsljusstaken skall tändas. Den sista versen om advent skall nu läsas och visst finns den kvar i minnet som flera andra av de verser vilka ingick i utantilläxorna vi hade i skolan

När fjärde ljuset brinner,
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

004.JPG1

   Hela december har vi börjat förbereda oss för julen, det är adventsstjärnan i fönstret, adventsljusstaken och adventskalendern, dessa tre symboler har vi hämtat hit från Tyskland. Adventsstjärnan skall ju symbolisera den stjärna som de tre vice männen följde på sin vandring till ”stallet”. Så småningom infördes traditionen med en elektrisk adventsljusstake att ställa i fönstret och detta är väl vad vi kan kalla en svensk tradition.

Här hemma har vi redan pyntat klart, jag är ganska förtjust i julsaker o det skall gärna fördelas över hela huset. Det infinner sig dock alltid en viss sentimental känsla när sakerna tas fram och olika minnen gör sig påminda. Den här soffan med tomtefamiljen har vi fått av goda vänner och det är nog runt 37 år sedan, för oss en dyrgrip. Den är dessutom gjord av Charlotte Weibull.

016.JPG1

010.JPG1

Keramiken Rolf Berg i Torshälla är en av mina favoriter och jag samlar så smått på hans alster, de har så härligt pigga ögon.

013.JPG1

En tomte som man sätter ett värmeljus i är en annan favorit, fast numera har jag laddningsbara ljus i den. Den fick jag av min mamma en jul för 18 år sedan när jag var sjuk, den sprider mycket ljus o värme. Det blev en nostalgisk dag men i positiv riktning, nu väntar vi bara på snön sedan är allt klart för den stundande helgen. Snön måste ju komma annars blir det svårt för Santa att köra släden med renarna.

Annons