Etiketter

De här kakorna fick vi till adventskaffet i Västerås, superenkla att göra och ännu mer super att äta. Kanske lite dyra ingredienser men i gengäld får man en kaka som mer än väl kan serveras som den enda kakan till kaffet. Passar även som en kaffe/kaka efter maten och vill man förhöja det hela, varför då inte ta en klick grädde eller glass till. Receptet kommer från Leva&Bo

Mormors centerkaka.

Recept, Blanda 200 gram margarin, 1 dl socker, 3 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver i en matberedare eller för hand. Låt degen vila i kylskåp en halvtimma. Knåda den lite och fördela den i 24 bitar som rullas till bollar och läggs i aluminiumformar.

002.JPG1

Tryck ner en bit center (2 rullar går åt).

Grädda i 175 grader i cirka 12 minuter, ta sedan ut kakorna och lägg en Noblessbit ovanpå. (Lilla chokladkartongen Nobless)

003.JPG1

Eftersom man lägger på dem direkt man tar ut kakorna från ugnen så smälter chokladen och lägger sig som ett lock ovanpå. Kakorna skall förvaras kallt, jag fryser mina. Låt dem kallna på svalt ställe innan de läggs i burk och ha en bit bakplåtspapper emellan. Lovar att de gjorde succé och även om de är lite dyrare så fyller de funktionen som ersättare för bakelse eller efterrätt mer än väl.

005.JPG1

Annons