Etiketter

, , , , , , , ,

Oj vad det låter högtidligt att skriva 1:a januari 2015 och det svåra blir att komma ihåg just 2015. För egen del brukar jag alltid skriva fel ett antal gånger i början. Nu är nyårsafton avverkad och den firades i år mycket stillsamt men fint o behagligt och Rolf hade köpt hummer m.m.

020.JPG1

Däremot var det lite raketer runt om oss och trots att hunden är fyra år har jag aldrig sett honom så rädd, stackarn skakade i hela kroppen. På kvällen ville han inte gå ut förrän han försäkrat sig om att vi båda två var med, i normala fall går alltid han och husse ut tillsammans på kvällsturen. Numera finns det ju ”hundraketer” de är lika vackra men smäller inte, vi får hoppas att det säljs mera sådana framöver.

008.JPG1

Traditionsenligt såg och lyssnade vi på Nyårskonserten med Wienfilharmonikerna, det är ett måste varje år. För femte året i rad dirigerades den av Zubin Mehta lika perfekt som tidigare trots hans 79 år. Det tar på krafterna att dirigera en orkester i flera timmar.

009.JPG1

Mehta är förresten gift med Nancy Kovack en amerikansk skådespelare som varit med i ett antal kända filmer. De har varit gifta sedan 1969 vilket måste vara en prestation för en känd skådespelerska. Den vackra balettuppvisningen är ett nöje att se, i år var det lite ovanligt eftersom vi fick följa arbetet under resans gång så att säga.

019.JPG1

Själva balettuppvisningen tror jag ägde rum i Wiens universitets lokaler, vilka fantastiska byggnader det finns i denna stad. Kanske värt ett besök. Backhoppningen brukar vara nästa punkt på dagordningen denna dag men det blev lite halvhjärtat med detta idag. Ville inte störa hunden som lagt sig i TV-soffan för att ta igen sig efter en ansträngande kväll/natt.

012.JPG1

 

Annons