Etiketter

, , , , , ,

Ibland använder sig jultomten av postverket, kanske säkrast i dessa snöfattiga tider. Vi blev såväl nyfikna som överraskade när det dök upp ett paket före jul, men ståndaktiga som vi är öppnades inte paketet förrän julaftons kväll. Av tyngden på paketet kunde vi ana att det var en sak gjord av trä. Mycket riktigt en skärbräda gjord av Sylve Rahm (en mycket god vän).

024.JPG1

Hans produkter är rent otroligt välgjorda och saknar motstycke. Denna skärbräda är som ni ser gjord av tre träslag,ask, ek och mahogny.

027.JPG1

Skärbrädan är av storlek 30 x 36 cm och nästan 4 cm tjock, frågan är om jag näns använda den. Vi har dock fått en annan typ av skärbräda förut den så kallade smulbrädan.

Smulbräda

Denna smulbräda använder jag varje dag och är en av de absolut bästa prylar jag har. Bilden lånad från internet. Vill man ge bort något riktigt klurigt någon gång kan jag rekommendera denna låda.

Rakknivslåda

Det tar ett tag innan man kommer på hur det fungerar. Söker man äkta hemslöjd, vilket är en av de bästa presenter man kan ge till bröllop, födelsedagar, utländska vänner etc. kan jag garantera att dessa saker faller till belåtenhet. Besöker man dessutom Gotland måste man titta in hos Margus butik i Hablingbo, det ligger 6 mil söder om Visby och det är väl värt ett besök. Där kan du hitta flera saker designade av Sylve Rahm.

Kolla sidan http://www.margus.se

Annons