Etiketter

, , , , , , , , ,

Visserligen är dagarna då fågelräkningen sker till ända men kanske kan jag lämna in en rapport lite för sent. Har nämligen upptäckt att vi har en korp i skafferiet, jag vet att det är en korp, för skator lär bara ta blanka saker. Dessutom har jag sett skatan utanför köksfönstret nyligen. Tänkte baka centerkakor och ta med till min moster, när jag skulle lägga dit centerbitarna fanns det inga, inte ens en påse. Frågade då Rolf om han sett den och han tog fram en exakt likadan påse som min från bokhyllan. Dessvärre hade han inmundigat en del. En något ovanligt art av korp dock var den i alla fall tvåbent. Som tur var hade jag lite Odense baknougat att ta till.

Lite ”naggade” blev de i alla fall. Efter att ha kört Rolf till herrmiddag med frack gjorde jag något otroligt, stannade och inköpte min middag på MC Donalds antar att han äter något helt annat. Anledningen var att jag hade bråttom hem, hämtade nämligen ut ett bokpaket från Adlibris och då förstår man ju att det är bråttom. Började läsa så fort jag kom hem och startade med Ann Cleeves Glasverandan, hon är så härlig Vera Stanhope.

glasverandan

 En grupp människor med författardrömmar samlas i ett gammalt hus på den engelska landsbygden. I den pittoreska miljön ska de få inspiration att skriva spänningslitteratur. Men idyllen rämnar snart då en av lärarna hittas knivmördad. På grund av ett märkligt sammanträffande dras kriminalkommissarie Vera Stanhope och hennes assistent in i utredningen.

Har ni inte sett Shetland som just nu går på TV så gör det, den karga naturen, karaktärerna och dialekten är en upplevelse att se och höra.

Annons