Etiketter

, ,

Det råder fortfarande mörker ute och som jag tidigare berättat är det ont om gatlysen på landet. Rolf som är mer intresserad av att läsa information om sport och jakt (till skillnad från mig som gärna läser om recept och resor) snappar ibland upp en del godbitar. Pannlampa används flitigt vid hundpromenader och jakt därför inhandlades en sådan för 1300 kronor för två år och tre veckor sedan. Är det verkligen en slump att den gick sönder två veckor efter garantitidens utgång?

 002.JPG1

Nu fann han en cykellampa för rena ”vrakpriset” samma märke, samma utseende, samma ljusstyrka, samma batteri ? Två skillnader finns, cykellampans batteri varar lite mindre än på den andra och det ingår ingen svart väska. Det går alltså att använda samma laddare m.m visst är det märkligt. Denna lampa inhandlades naturligtvis, vilken affär det var jo XXL.

003.JPG1

 Ibland går det troll i vissa saker, nu krånglar vågen ja inte personvågen, nej den funkar dessvärre utmärkt. Det var den vanliga hushållsvågen som strejkade så det inhandlades även en sådan. När det gäller personvågen tror jag att jag kommit på en förklaring till varför den går åt fel håll. Enligt en undersökning lär vi äta 17 kilo godis (1960 åt vi 6,7 kg) och dricka 70 liter läsk per person, kan det bero på det?

En eloge till de mataffärer som nu börjat lägga fram mycket mindre påsar för att inte fresta barnen så mycket.

Annons