Etiketter

, , ,

I snart ett år har äldsta barnbarnet uppmuntrat mig att se ”Förr eller senare exploderar jag”. Detta av två skäl dels för den fantastiska filmen och dels för vyerna från Amsterdam. Idag plockade jag fram den på TV-n och såg den. Vyerna var fina att se och promenaden efter kanalkanten var precis som jag kommer ihåg den, även besöket i Anne Franks hus var givande. Det kändes nästan som om man var med på turen. Undrar hur många ungdomar som läser, Anne Franks Dagbok idag.

335357

Det är en amerikansk film som handlar om två cancersjuka ungdomar, de har dock en gemensam styrka en rolig och lite syrlig humor. De fick en möjlighet att åka till Amsterdam för att träffa en författare de båda beundrade. En fantastiskt gripande kärlekshistoria som redan från början var dömd att avslutas. Kanske kan man förledas och tro att det är enbart en ungdomsfilm men icke. Den är gjord efter boken med samma namn som filmen, skriven av John Green

Veckans tips

Veckans tips har visserligen varit i min blogg tidigare men jag tar in den en gång till. Jag är fortfarande imponerad av denna visp, idag gjorde jag en vitsås och ni vet ju hur mjölet och smöret brukar klumpa sig när man vispar i mjölken. Klumpar det sig inte ja då sitter det fast i vispens spiraler men inte med denna. Lite magiskt flyter det bara ihop och inget fastnar på botten då den stryker över hela botten och kanter i kastrullen.

009.JPG1

Annons