Etiketter

, , , , , ,

Ibland blir man lite förvirrad, nu mera heter ju posten, PostNord Logistics och alla deras lastbilar skall målas om från gult till blått. Vad jag har förstått så kommer brevbärarnas bilar fortfarande att vara gula, hur det blir med brevlådorna har jag inte fått fram ännu. Kanske blir de också blå. Att det ger en massa arbetstillfällen i form av byte av logotype, ommålning av bilar med mera förstår jag ju och det är ju bra. Men smakar det så kostar det och då har jag inte riktigt förstått vad som är syftet med detta??

En annan sak jag inte riktigt förstår är vad som står i denna annons.

Nötkött

Visserligen är den från i höstas men ändå, kött går ju bra att frysa. Det är inte extrapriset jag reagerar på utan köttets resa från gård till affär.

Kalven är född på Irland vi får hoppas den har genomgått en fullständig friskhetkontroll. Därefter skickas den till Sverige och här får den växa upp under drägliga förhållanden hoppas vi. Den slaktas även i Sverige men efter det får den göra sitt livs resa (fast så kan man ju inte säga när den redan är slaktad). För nu har den en lång resa framför sig, antagligen på båt och som jag hoppas i ”kylhytt”. Den skall nämligen till Uruguay för att styckas. I vilket land den förpackas framgår inte av historien. Det måste kosta en del att fraktas från Sverige till Uruguay tur och retur även om båtfrakt är relativt billigt. Tid tar det också, miljöpåverkan kan man inte bortse ifrån och varför kan man inte föda upp kalvar i Sverige i stället för att ta hit dem med dåliga transportmedel. Alla dessa extra kostnader måste påverka priset, summan 449 :- är kanske var det kostar normalt och 126:90 är vad det borde kosta normalt utan alla extrakostnader hit och dit. Något att tänka på nästa gång man äter ”svensk oxfilé”.

Annons