Etiketter

, , , ,

Vad hände med tredje budet, ”Tänk på vilodagen så att du helgar den”. Det fick i alla fall jag lära mig när jag var liten, det kanske är annorlunda nu. Hade förresten en diskussion med äldsta barnbarnet häromdagen, hon önskade sig en sak och jag frågade hur hon skulle få den. Hon svarade att hon fick väl be till GUD fast jag var osäker på om det var just sådana saker man skulle be om, jag förklarade för henne min syn på saken. Så som jag lärt mig i söndagsskolan och fick till svar att det var skillnad eftersom hon var ”självlärd”. Då kollade hon sitt konto och skrev till mig att ”Halleluja, det har skett ett mirakel” just summan hon behövde hade kommit in på kontot.

Dessvärre var jag tvungen att upplysa henne om att detta nog inte var någon form av mirakel eller bönesvar utan snarare ytterligare en minuspost på farmors konto. Men vad gör man inte för någon så värdefull.

För att återgå till tredje budet så tänkte jag mer på de som alltid stör helgdagsfriden med att ringa och försöka sälja en massa. Kanske tror de att man är mer mottaglig när det är helg. Men icke hos oss vi blir snarare irriterade. Skall bli skönt när NIX nu skall bli bättre, eller så bor säljarna i Japan. Läste att de flesta japaner inte tar ut mer än 3 dagar semester per år. Här klagar vi på fem veckor, villkoren är olika här i världen.

Annons