Etiketter

, , , , , , , ,

Igår kväll var jag ute och åt med ”damklubben” den har inget namn så jag får kalla den så, det var en oväntad och trevlig kväll. Diskussionsvågorna gick höga och jag undrar om övriga gäster i restaurangen kunde konversera med varandra? Damklubben, ja det skulle kunna vara titeln på någon av Alexander Mc Calls böcker, han har ju liknande namn som Filosofiska söndagsklubben, Damernas detektivbyrå m.fl. Anledningen till att jag kommenterar kvällen på det här sättet är att det var första gången jag deltog i denna ”klubb” och jag hade aldrig träffat någon av deltagarna innan. Kan sägas att jag kände mig som en sjuåring på första skoldagen. Rolf körde mig dit men sedan fick jag klara mig själv, det blev en otroligt positiv upplevelse, skulle inte kunna känt mig mera välkommen.

Dessutom var jag på gott humör och anledningen till det var att jag börjat läsa en ny bok.

den-fantastiska-berattelsen-om-fakiren-som-fastnade-i-ett-ikea-skap

Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEA skåp av Romain Puertolas. Den handlar om en 38 årig indier som av olika skäl kommer till IKEA i Paris dock blir han inte kvar där utan kommer att åka runt i Europa. Fransmannen som har skrivit boken måste haft IKEAs katalog bredvid sig med tanke på hur väl han känner till deras sortiment. Tilläggas kan att författaren inte har något samröre med IKEA utan detta ingår bara i han story. En bok som är lättläst, rolig och på ett dråpligt sätt, får fram mycket av läsarnas egna fördommar dock med humor. Gillade ni hundraåringen, ja då är denna perfekt.

Annons