Etiketter

, , , , ,

Undrar hur många det är som vet att vi just nu befinner oss i vänliga veckan. Detta är  inget nytt påfund utan startade faktiskt redan 1946. Det gick till så här, det var en trafikräknare (levande) som under ett pass såg att 12 människor gav honom ett leende, 15 såg relativt nöjda ut medan 8 569 personer såg väldigt dystra/sura/allvarliga ut. Detta fick Läkarmissionens grundare Harry Lindqvist att dra igång Vänliga Veckan år 1946, den inföll under november månad. År 1984 började man ge ut ett pris till ”Årets vänligaste svensk”. Denna tradition bröts dock och det hela lades ner 1999 vid millenieskiftet, meningen med veckan var att man skulle vara extra vänlig i trafiken, hemma och på jobbet.

Jag vet inte om det var så att det upptäcktes att det inte längre fanns någon vänlig vecka eller person någon gång under de kommande åren, för 2014 återlanserade Läkarmissionen den Vänliga veckan men nu ligger den i februari under vecka 7. Dock finns det ett tillägg, vänlighet på nätet.

Så har ni mött någon som har lett mot er och kanske rent av sagt något vänligt så vet ni nu varför. Det är ju dessutom några dagar kvar på veckan så ni som har surat fram till nu har chans att reparera detta. Ring någon, skicka ett kort, bjud på fika eller bara säg något rart.

Själva var vi vänliga i överkant mot hunden, hade inte hjärta att störa honom när han sov så gott. Visserligen i fel säng och i fel sängkläder. Men de går ju alltid att byta och så har vi dammsugare.

038.jpg1

Annons