Etiketter

, ,

Badsäsongen har börjat åtminstone om man får tro ett av barnbarnen, nioåriga Vanna tog årets premiärdopp idag. Vattnet höll 7 grader men det är inte ovanligt att hon tar tidiga vårbad. Hon såg ganska nöjd ut och jag kan också tänka mig ta ett bad dock under förutsättning att vattnet håller en temperatur på 27 grader.

Håller mig hellre till  värme typ ugnsvärme, så idag blev det en ganska god efterrätt.

020.JPG1

En ”äppelros” med en kula vaniljglass och visst ser det läckert ut? Naturligtvis råkade jag sedan se på nyheterna av vad glassen innehåller för ämnen och det var inte roligt. Glass kan man göra på ägg, grädde, socker, vanilj ev. salt och mjölk. Det blir sex ingredienser, jag köpte naturligtvis en lite dyrare för att vara säker på att få en ”hälsosam”. Carte d´or glassen som inhandlades var gjord av sexton olika ingredienser, ja mer behöver man väl inte säga.

Avslutar med ett stort Grattis till min syster i USA som idag fyller år, hon blir nu tant dvs. 75 år. Grattis

016.JPG1

Bilden är på blommor jag fått tidigare, alltid bra med återvinning. Fick mig att tänka på en chef jag arbetat tillsammans med hon skulle sluta på sitt arbete i en liten stad i Sverige. Blev uppvaktad av en vacker o färgrik blombukett av kommunens ledning. Överlämnandet av buketten fotograferades och hamnade på första sidan i ortens tidning dagen efter. På eftermiddagen samma dag skulle hon vara med och inviga ett nytt företag men glömt köpa en blomma att ta med. Det fick bli den bukett hon fått tidigare på dagen, kontentan blev att på tidningens första sida dagen efter kunde man på övre halvan av bladet se när hon tog emot blommorna och på sidans nedre delen ett foto där hon överlämnade samma blommor till någon annan. Eftersom det var en ovanligt färgstark bukett var det inget tvivel om att det var samma bukett. Ganska kul men pinsamt.

Annons