Etiketter

, ,

När man har fått tag i en riktigt bra bok är det svårt att sluta läsa, bästa tipset i stället för att sträckläsa är att spela in den på en Mp3. Ibland gör jag det och har perfekt underhållning på mina hundpromenader. Boken får inte vara för bra för då får ”hundstackarn” promenera hela dagen. Just nu har jag avslutat en bok av Liane Moriarty, den heter ”Öppnas i händelse av min död”. Har sålts i 2 miljoner exemplar och översatts till 35 språk

Öppnas i händelse av min död

En roman som är mästerligt skriven, boken börjar med att Cecilia hittar ett brev som hennes man har skrivit, utanpå står det ”Öppnas i händelse av min död”. Hennes man lever i högsta välmåga och befinner sig på en affärsresa, frågan för Cecilia är skall hon öppna det eller inte. Ja det tänker jag inte avslöja. En fantastiskt välskriven och gripande roman. Väcker många känslor och ibland sympatiserar man med en del personer i boken och ibland inte. Faktum är att det ibland känns som att man skulle vilja vara delaktig i berättelsens utveckling. Ni vet som när barn är på teater och ser Rödluvan, helt plötsligt skriker något barn ”Akta dig där kommer vargen”. Så vill man göra. Bra semesterläsning och USA Today skriver: Så bra att man inte kan behålla den för sig själv”.

Annons